Concert Waalse Kerk 16 februari 2014

 

WaalseKerkOp 16 februari brengt s’OTTOvoces met medewerking van cellist Tomáš Nývlt een reprise van het concert van 23 november jl. in het Cenakel in Tilburg.

Beelden van muziek uit de nieuwste tijd

Een programma dat letterlijk beelden oproept. Deze juweeltjes van a capella-muziek uit de voorbije honderd jaar worden in de klank haast zichtbaar. Van het poëtische, nachtelijke schemer van Johannes Brahms (1894) en Camille Saint-Saëns, de vlucht van de blauwe vogel boven het verstilde meer van Charles Standford en de gewelven van kloostergangen van John Tavener tot de verbleekte stilte uit Daan Manneke’s Der letzte Sommer hat kein Ende (2010). Cellist Tomáš Nývlt speelt in twee intermezzi werken van Rachmaninov, Reger, Prokofjev en Casals. De bijna menselijke klank van de cello voegt een bijzonder element toe aan dit intieme programma.

Leuk om te vermelden is dat de vier gedichten van Jan Verhoef uit Der letzte Sommer hat kein Ende door Simone Gerich zijn vertaald naar het Duits. De vier korte koorwerken zijn in 2010 uitgegeven bij Annie Bank Edition.

U bent van harte welkom!

Aanvang: 16.00 uur
Entree: € 8
Inclusief programmaboekje

Kaarten kunt u bestellen door middel van het reactieformulier onder dit bericht.