Over ons

Cenakel2-16-6-14-1024x620-1024x620

Vocaal ensemble s’OTTOvoces is in 2009 opgericht. De naam s’OTTOvoces is enerzijds een speelse verwijzing naar het aantal zangers. Anderzijds betekent de muziekterm sotto voce zingen met ingehouden stem, letterlijk onder de stem. Een dergelijke zangwijze vraagt techniek en inleving van de zangers. s’OTTOvoces wil als ensemble met diezelfde aandacht en concentratie zoeken naar een heldere en karaktervolle samenklank.

s’OTTOvoces bestaat uit geschoolde zangers, die allen ruime ervaring als koorzanger hebben en ook als solist hun sporen hebben verdiend. Het ensemble werkt projectmatig aan twee à drie uitvoeringen per jaar. Daarnaast gaat s’OTTOvoces regelmatig in op uitnodigingen voor bijzondere uitvoeringen. Zo werkte het ensemble in december 2012 mee aan de MuseuMMaandag in Museum De Pont in Tilburg en op 30 mei jl. aan de viering van het 550­-jarig jubileum van het Gilde van het Heilig Sacrament van Niervaert in de Grote of O.L.V. Kerk in Breda. Op 2 juni 2013 werd een benefietconcert gegeven t.b.v. Stichting Ibhongo, een non-profitorganisatie die de bevolking in de townships van het Kaaps schiereiland in Zuid-Afrika steunt.

s’OTTOvoces combineert bij voorkeur werken van oude meesters als Josquin des Prez en William Byrd met moderne muziek van bijvoorbeeld John Tavener en Daan Manneke.

s’OTTOvoces bestaat uit:
Annelies Schep en Josje Zwaans (sopraan)
Anita van Ek en Simone Gerich (alt)
Frans Koevoets en Ruud Kuhn (tenor)
Henk Hoonhout en Jan Schoones (bas)