s’OTTOvoces zingt 10 september 2016 tijdens Open Monumentendag

s’OTTOvoces op Open Monumentendag in de Toonzaal in Den Bosch

Toonzaal Den BoschOp zaterdag 10 september a.s. is het Open Monumentendag. De Vereniging van Componisten in Noord-Brabant (VCNB) grijpt die gelegenheid aan om muziek van Brabantse makelij te laten klinken in de prachtige Toonzaal in de voormalige synagoge in Den Bosch. Van 10.00 – 17.00 uur treden er in blokken van 60 minuten steeds verschillende ensembles, duo´s, trio´s en solisten op met programma’s die zijn gevuld met – of geïnspireerd op – werken van hedendaagse Noord-Brabantse componisten. Er worden werken uitgevoerd van onder andere Henk van der Vliet, Fons Mommers, Frans Kerkhofs en Anne Parlevliet.

s’OTTOvoces treedt samen met Tommy van Doorn op van 15.00 – 16.00 uur en brengt een programma rondom composities van de Bredase componist Daan Manneke. Naast werken die al langer op het repertoire van ons ensemble staan – Der letzte Sommer hat kein Einde en Pséaume 121 – wordt ook een opnieuw door Rens Tienstra gezette versie van het motet Egidius, waer bestu bleven? uitgevoerd. In deze nieuwe vijfstemmige zetting beleeft het werk een wereldpremière!

Met het programmeren van hedendaagse regionale componisten op een locatie met een grote historische en culturele betekenis, geeft de VCNB een nieuwe eigentijdse en eigenzinnige invulling aan Open Monumentendag. En daar werkt s’OTTOvoces graag aan mee!

We nodigen je van harte uit voor dit bijzondere evenement. Ons programma tref je hier aan; meer informatie over het evenement en een compleet overzicht van het programma vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.