Najaarsconcert op 19 november 2016 in Woerden

Op uitnodiging van Ronald Threels zingt s’OTTOvoces samen met zijn Christelijk Oratoriumkoor te Woerden dubbelkorige werken geschreven voor bezettingen van grootkoor en ripieno (kleinkoor).

flyer-najaarsconcert-19-nov-2016_pagina_1

Eeuwen lang hebben psalmen mensen getroost, bemoedigd en gesterkt – tot op de dag van vandaag. In psalmen wordt het geloof beleden en van generatie op generatie doorgegeven. De 150 psalmen uit de bijbel bestaan uit gedichten, gebeden en klaagzangen en vormen samen een groot loflied op God.

Op 19 november vindt een concert plaats door vocaal dubbelkwartet s’OTTOvoces uit Brabant, het Woerdens Kamerkoor en het Christelijk Oratoriumkoor Woerden. Het geheel staat onder leiding van Willem Blonk en Ronald Threels. Psalmen en andere liederen van onder andere Mozart, Mendelssohn en Lassus worden in grotere en kleine koorbezetting afgewisseld met orgelwerken gespeeld door Ad van Pelt.

Vijf psalmen vormen de rode draad in het concert. Psalmen 100, 103 en 111 zijn door Heinrich Schütz op muziek gezet. In psalm 100 wordt iedereen uitgenodigd om God te eren. Psalm 103 is geschreven uit dankbaarheid voor Gods genade en liefde. Psalm 111, een lofzang, is in de oorspronkelijke Hebreeuwse versie een gezongen ‘ABC’ waarin de versregels steeds beginnen met de volgende letter van het alfabet.

Psalm 121 (Daan Manneke) is een pelgrimslied. De tocht is gevaarlijk, maar ‘de Heer houdt de wacht’. In psalm 130 (Claude Lejeune) wordt gevraagd om Gods vergeving en troost gevonden; ‘bij de Heer is genade, bij hem is bevrijding, altijd weer’.

De Petruskerk is open vanaf 15:30 • Entree: € 12 Voorverkoop € 10 bij koorleden COW en Woerdens Kamerkoor, Vakdrogist Stouthart, Van Vliet Muziek en Christelijke Boekhandel De Hoeksteen te Woerden • Info: www.COWoerden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.